Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Cserhát Fesztiválon járt a művészkör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 19.

ImageAz Országos Batsányi- és Cserhát Művészkör a 2009-es évben Radnóti, Kazinczy címen, illetve az egészséges életmód vonatkozásában írt ki országos pályázatot. A több száz pályamunka közül neves zsűri válogatta, s értékelte a beérkezett munkákat. A zsűriben volt például Losonczy Miklós művészettörténész, Kesztyűs Ferenc festőművész, s Petneházy Kiss Bence népművész is. A díjazottak között pedig számos fehérvári alkotót találhatunk.

Tovább...
 
Mátyás, az igazságos Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2009. november 18.

ImageMátyás király esete a kolozsvári bíróval, Mátyás és a csóri csuka mája. Sokunk számára bizonyára a népmesék történetei jutnak elsőként eszünkbe a reneszánsz uralkodó neve hallatán. Többen szociális érzékenységét hangsúlyozzák, mondván, megfeddte a nép nyakán élősködő nagyurakat. Mi a valóság Hunyadi Mátyás személyét illetően hazánk történelmében? Erre a kérdésre a Székesfehérváron nyílt rendhagyó és színvonalas tárlat segít választ adni.

Tovább...
 
Adományból kegykép Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 16.

ImageA Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend Hírvivő lovagja, a székesfehérvári Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművész október 22-én Varsóban egy általa festett Szent István festményt adományozott közös névadónk, az ottani Szent István Templom számára, amely a közeljövőben Kegykép lesz. - kaptuk a hírt Bognár Zoltán nagymestertől.

Tovább...
 
Ropták Battyánban! Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. november 15.

ImageEz a kezdet nem volt nehéz, bár először tartották meg a Fejér Megyei Amatőr Néptánc Együttesek Minősítő Fesztiválját, a színvonal meglepte a szervezőket és a szakmai zsűrit is! Szabadbattyánba a szervezők - a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza és a szabadbattyáni ÁMK Móricz Zsigmond Művelődési Ház - hármas céllal invitáltak amatőr együtteseket. Először is azért, hogy ismerjék meg egymást, láthassák, mit csinálnak a többiek, tanulhassanak egymástól.

Tovább...
 
Ingmar Villqist: Helver éjszakája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 15.

ImageA Prospero Színkör előadásában látható november 21-én (szombaton), 19 órakor, valamint november 28-án (szintén szombaton), 20 órakor „Ingmar Villqist: Helver éjszakája”. A színészek először a a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban lépnek fel, majd A Szabadművelődés Házában.

 
Kokas Ignác halálára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 15.

ImageÉletének 83. életévében, elhunyt Kokas Ignác, váli festőművész. Akik ismerték Náci bácsi szeretetre méltó, kedves, közvetlen és természetes lényét - soha nem felejtik Őt, és szeretettel emlékeznek rá. Izing Antal (akit már jól ismerhetnek olvasóink, hiszen többször is publikált a Fehérvári Hírek oldalain) néhány évvel ezelőtt ellátogatott a művész úrhoz, s most, hogy Náci bácsi már nincs velük, közzétesszük e találkozó beszámolóját, amely rendkívül, érdekes, olvasmányos, és élethű képet fest az alkotóról.

Tovább...
 
Adventi Jótékonysági Est Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 13.

ImageAdventi Jótékonysági Estet rendeznek 2009. december 11-én, 18 órakor a székesfehérvári Szent István Művelődési Házban. Az est fővédnöke Spányi Antal megyés püspök és Somogyi László református lelkészi elnök. A bevételéből a Ciszterci Szent István Gimnáziumot és a Református Általános Iskolát támogatják a szervezők. A program során fellép Ferencz Éva Magyar Örökség Díjas énekművész és Oberfrank Pál neves színművész, valamint a Felvidékről, Erdélyből és Délvidékről is érkeznek tehetséges fiatalok.

Tovább...
 
Szavazzon az Egyházmegyei Múzeumra! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 11.

ImageKözel kétszáz pályázó közül érdemesnek ítélték a 2009-es Fejér Megyei Príma díj jelölésére a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot. A jelölés önmagában is nagy megtiszteltetés, de még nem biztosítja a díjat, annak elnyeréséhez a közönség szavazata is szükséges. A Múzeum csapata ezért arra kéri olvasóinkat, hogy aki egyetért a jelöléssel, az az alábbi linkeken elérhető űrlapokon szavazzon a múzeumra, akár többször is, mert a rendszer november 20-ig naponta egy szavazatot engedélyez egy IP címről.

Tovább...
 
Swing-swing Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 11.

ImageA Soobie-Doobie Táncklub november 15-én 14:30-tól nyílt napot tart a Torony üzletházban, a Stúdium Kft. Oktató termében Program: rövid filmvetítés a klub életről, kb 10 perces táncbemutató, rövid ismertető a swing táncokról, az egyesületről, a klub foglalkozásairól és a tanfolyamok időtartamáról, anyagáról, valamint tánctanítás. A rendezvény ingyenes, azok számára szervezik, akiket érdekel a swing tánc és stílus.

 
Ingyenes főpróbákat kezdeményez a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 05.

ImageSokan vannak, akik szívesen megnéznének egy-egy színházi előadást, ám nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak a produkciókra. A Polgári Frakció ezért azt kezdeményezi, hogy tegyék nyilvánossá a teátrum főpróbáit, s a rászorulók decembertől meg is tekinthessék azokat. A Polgári Frakció főpróbánként 300.000 Ft-tal hozzájárul a színház költségeihez – s több, mint 400 ember színházi élményéhez.

Tovább...
 
SMV Festőtanodások a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 04.

ImageAz „SMV 2000 Festőtanoda” növendékeinek alkotásaiból nyílik tárlat ma, 17 órakor a székesfehérvári Platán Hotel Galériában. A kiállításon a vendégeket köszönti Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművész. A megnyitón közreműködnek: a "Székesfehérvárért" Nemzetközi Művészkör Tagjai.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5523 - 5533 / 6234